Czekolada na gorąco Kraków
Gorąca czekolada to przepyszny napój rozgrzewający który uwielbiają zwłaszcza panie. Jest to prawdziwa bomba kaloryczna, która zwłaszcza w długie jesienne i zimowe wieczory może poprawić nastrój i dać kopa energetycznego do działania. Na rynku dostępne są saszetki ze sproszkowaną kawą, którą wystarczy zalać gorącym mlekiem. Jest to jeden z najszybszych i najprostszych sposobów na przygotowanie czekolady na gorąco jednak wiele osób narzeka, że jej smak jest za bardzo wodnisty. Najlepsza czekolada na gorąco serwowana jest w kawiarniach wyposażonych w specjalne mieszadła do gorącej czekolady.
Taki napój jest nie tylko gęsty ale i również bardzo aromatyczny. Czekolada serwowana na gorąco może być podawana solo lub z rozmaitymi syropami jak na przykład orzechowym, malinowym czy truskawkowym. Prawdziwą gorącą czekoladę można przygotować również we własnej kuchni. Niezbędna do tego będzie tabliczka czekolady, najlepiej mlecznej lub deserowej oraz kartonik mleka. Mleko należy podgrzać w rondelku o grubym dnie, uważając aby ani nie wykipiało, ani się nie przypaliło. Do ciepłego mleka należy dodać startą kostkę czekolady. Ważne jest, aby podczas gotowania czekolady cały czas ją mieszać!
Najnowsze komentarze